Cercul Metodic al profesorilor de istorie

Miercuri, 25 februarie 2015, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu a găzduit Cercul Metodic al Profesorilor de Istorie din liceele gorjene. Au fost prezenți la această activitate cu lecțlii demonstrative și  discuții centrate pe proiectele integrate realizate de elevi la disciplina istorie, peste 30 de cadre didactice.

image

Programul activităților de la  Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu s-a desfășurat sub un moto elocvent al istoricului Alexandru Zub (Istoricul e prin definiție un călător. Călător în timp și spațiu, fiindcă rostul profesiei sale este să reconstituie devenirea umanității…) a cuprins două lecții demonstrative susținute de profesorii de istorie Marius Badea (Ideologii și regimuri politice în lumea contemporană, clasa a XI-a) și Mihaela Ioniță-Niculescu (Teme și dezbateri politice în Parlamentul României la 1900, clasa a XI-a). Au apreciat activitatea la catedră a celor două cadre didactice, prof. Marcela Mrejeru, Maria Mititelu, Amalia Mitroi, Nicolae Negrea, Liliana Tașcău și Carmen Cosacu, evidențiind materialul didactic realizat de către elevi (hărți, planșe), costumele adecvate perioadei interbelice, suport informațional ș.a.

În cea de-a doua parte a activității a luat cuvântul prof. dr. Petre  Ciungu, directorul Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu, cel care a prezentat profesorilor de istorie prezenți la Cercul Metodic, câteva informații despre profilul liceului gazdă. În ciuda numeroaselor schimbări de locație și denumire, Colegiului Economic „Virgil Madgearu” are o identitate bine conturată în cadrul învățământului liceal gorjean, dată de calitatea corpului profesoral și a elevilor acestuia. Foști elevi ai școlii, în prezent economiști, profesori, juriști, diplomați, oameni de afaceri și medici, din diferite generații, reprezintă adevărata carte de vizită a liceului, a declarat prof. dr. Petre Ciungu.

Prof. dr. Dorina Nichifor, inspector de specialitate în cadrul I.S.J. a precizat că activitățile metodice ale profesorilor de istorie au continuat cu susținerea unui referat cu tema „Modalități de aplicare la orele de istorie a strategiilor didactice și utilizarea diferitelor forme de evaluare” de către prof. Teodora Pocora, de la Grupul Școlar Industrial „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari; o dezbatere despre proiectele integrate realizate de către elevi sub coordonarea profesorilor de istorie (prof. Nicolae Negrea, Maria Mititelu, Andrei Popete-Pătrașcu, Mihaela Ioniță-Niculescu și Daniela Ariana Pandia); apariții istoriografice și recenzii.

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s