Concursul: Locuri ale memoriei în localitatea ta

În atenţia profesorilor de istorie din judeţul Gorj,

Vă informăm că Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice lansează un nou concurs naţional cu tema Locuri ale memoriei în localitatea ta, care se adresează elevilor din clasele IX-XII din unităţile de învăţământ din România.

Proiectul are drept scop creşterea interesului tinerilor pentru istoria recentă a României, prin stimularea cercetării personale şi a reflecţiei asupra unei perioade istorice, care marchează încă evoluţia şi dezvoltarea societăţii româneşti. Concursul se va desfăşura în perioada 9 februarie – 15 martie 2015. Înscrierea la concurs se va face la adresa de e-mail: concurs@iiccmer.ro.

Dosarul de înscriere la concurs va trebui să conţină în mod obligatoriu, următoarele documente:

O scurtă descriere (între 300-500 cuvinte, Times New Roman 12, spaţiere 1,5) a proiectului (titlul, motivaţie, modalitate de lucru, produsul final, echipa), precum şi o hartă fizică a oraşului cu evidenţierea respectivelor locuri.

Fişa de înscriere la concurs, disponibilă pe site-ul institutului (www.crimelecomunismului.ro)

Eseul trimis spre jurizare trebuie să aibă acelaşi titlu cu proiectul înscris în concurs. Elevii participanţi şi profesorii coordonatori vor primi diplome de participare, vizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Data limită de predare a materialelor este 15 martie 2015. Eseurile vor fi trimise în variantă electronică la adresa e-mail: concurs@iiccmer.ro.

Premiile acordate câştigătorilor concursului constau în participarea a cinci echipaje, în Săptămâna Şcoala Altfel: „Să știi mai multe, să fii mai bun”, la Programul cu tema Memoria locală – memorie naţională, organizată de IICCMER, în perioada 6-9 aprilie 2015. Regulamentul se află postat pe site-ul web al institutului (www.iiccmer.ro). 

Inspector şcolar,                                  

Nichifor Dorina

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s